Geplaatst op Geef een reactie

Wat is het verschil tussen vaste en vloeibare parfum

In de wereld van geuren en parfums is een groeiende trend te zien: vaste parfums. Deze compacte en duurzame vorm van geuren is niet alleen populair onder liefhebbers, maar biedt ook een scala aan voordelen ten opzichte van traditionele vloeibare parfums. Laten we dieper ingaan op waarom vaste parfums een aantrekkelijke keuze zijn en waarom je ze zou moeten overwegen voor een langdurige geurervaring.

Ontdek het verschil: vaste versus vloeibare parfums

Vaste parfums

Compacte geurmeesters voor onderweg. Vaste parfums zijn een ware revolutie in de parfumwereld. Ze worden met zorg samengesteld en verpakt in elegante, compacte tinnen containers die iets kleiner zijn dan een luciferdoosje. Hun handzaamheid maakt ze perfect voor onderweg. Morgan Moon heeft bewust gekozen voor een hogere concentratie geuroliën in deze vaste parfums, wat resulteert in een langdurige geurervaring.  De vaste vorm minimaliseert morsen en lekken, waardoor verspilling wordt voorkomen en jij altijd kunt genieten van jouw favoriete geur, waar je ook bent. Bij het ontwikkelen van deze geuren heeft Morgan Moon inspiratie opgedaan bij de meest iconische parfummerken, wat resulteert in herkenbare geurnoten en een nieuwe manier van parfumgebruik die duurzamer, praktischer en betaalbaarder is.

De samenstelling van vaste parfums

Vaste parfums zijn geconcentreerde geurproducten voorzien van hoogwaardige geuroliën, waardoor ze een krachtige en langdurige geurervaring bieden. Deze compacte geurmeesters worden met uiterste precisie en vakmanschap samengesteld. Hun samenstelling omvat een complexe mix van ingrediënten, waaronder:

 • Geuroliën en Essences:
  Vaste parfums bevatten 25% geuroliën en essences, zorgvuldig geselecteerd en gemengd door ‘s werelds meest gewaardeerde parfumeurs om de gewenste geurnoten te creëren. Deze oliën vormen de kern van de geur.
 • Dragers en Bindingselementen:
  Om de geuroliën te stabiliseren en hun duurzaamheid te verlengen, worden dragers en bindingselementen toegevoegd. Deze stoffen helpen de geur vast te houden en zorgen voor een langdurige geur op de huid.
 • Wax en solidifiers:
  Wax en solidifiers worden toegevoegd om de parfum in een vaste vorm te behouden, waardoor het product niet vloeibaar wordt. Let op: vermijd directe blootstelling aan de zon en andere warmtebronnen.
 • Verzorgende toevoegingen:
  De vaste parfums van Morgan Moon bevatten ook diverse huidverzorgende elementen, zoals Shea boter. Shea boter stimuleert de celvernieuwing en collageenaanmaak. Daarnaast bevatten de vaste parfums ook cacaoboter en kokosolie, die de huid elastisch houden en hydrateren.

De voordelen van vaste parfums

 • Reisvriendelijker:
  Door de compacte en stevige verpakking zijn ze perfect voor onderweg, ideaal voor reizen en gemakkelijk mee te nemen waar je ook heen gaat.
 • Gaat lang mee:
  De vaste vorm minimaliseert morsen en lekken, verlengt de levensduur van het product en minimaliseert verspilling. Bij dagelijks gebruik gaan de vaste parfums van Morgan Moon 4-6 maanden mee.
 • Langdurige geur:
  Door de hoge concentratie geuroliën blijft de parfum langdurige geuren. Geniet de hele dag door van een subtiel en blijvende parfum.
 • Milieubewust:
  Verpakt in een tinnen verpakking die oneindig recyclebaar is dragen vaste parfums bij aan minder afval in vergelijking met wegwerpflessen van vloeibare parfums. Door te kiezen voor vaste parfum toon je niet alleen je stijl, maar ook je betrokkenheid bij milieuvriendelijke keuzes. 

Vloeibare parfums

In tegenstelling tot vaste parfums hebben vloeibare parfums een meer klassieke benadering in de parfumwereld. Deze geuren zijn verpakt in glazen flessen voorzien van verstuivers. Hun vloeibare aard maakt ze misschien minder geschikt voor onderweg gebruik in vergelijking met vaste parfums, maar ze hebben hun eigen unieke charme.

De Samenstelling van Vloeibare Parfums:

Vloeibare parfums bevatten geuroliën en essences met een lagere concentratie dan vaste parfums. Deze oliën vormen nog steeds de essentie van de geur en worden zorgvuldig gemengd om de gewenste geurnoten te creëren.

 • Geuroliën en Essences:
  Vloeibare parfums bevatten geuroliën en essences met een concentratie die iets lager zijn dan die in vaste parfums. Desalniettemin worden deze oliën zorgvuldig geselecteerd en gemengd om de kerngeur te produceren.
 • Alcohol en water:
  De geuroliën worden vermengd met alcohol en water om de parfum makkelijk de kunnen verstuiven. Deze vermenging geeft de parfum haar vloeibare textuur.
 • Dragers en Bindingselementen:
  Om de geuroliën te stabiliseren, bevatten vloeibare parfums dragers en bindingselementen die de geur vasthouden en zorgen voor een langere aanwezigheid op de huid.

Het kiezen tussen vloeibare en vaste parfums komt neer op persoonlijke voorkeur. Terwijl vloeibare parfums hun plaats hebben in de parfumwereld vanwege hun klassieke uitstraling, bieden vaste parfums een nieuwe benadering met draagbaarheid en een hogere concentratie geuroliën, waardoor ze een unieke ervaring bieden.

De voordelen van Vaste Parfums

 • Veelzijdigheid in gebruik:
  Door hun vloeibare aard kunnen vloeibare parfums gemakkelijk worden aangebracht op verschillende delen van het lichaam. Ze zijn niet beperkt tot één type applicatie en kunnen ook op kleding aangebracht worden.
 • Alcohol:
  Vloeibare parfums bevatten een hoge concentratie alcohol, wat huidirritatie kan veroorzaken. Daarnaast bestaat het risico op vlekken op kleding bij het aanbrengen ervan.
 • Breder assortiment van geuren: Vloeibare parfums hebben een breder assortiment aan beschikbare geuren waardoor consumenten kunnen kiezen uit een divers spectrum van geurnoten en complexe mengsels die mogelijk niet beschikbaar zijn in vaste parfums.
 • Klassieke presentatie: De traditionele presentatie van vloeibare parfums in fraai vormgegeven glazen flessen draagt bij aan hun klassieke en esthetische aantrekkelijke uitstraling.

Welke kies jij?

Of je nu zweert bij de handige draagbaarheid van vaste parfums of geniet van de klassieke uitstraling van vloeibare parfums, beide hebben hun eigen unieke charme. Het draait allemaal om jouw persoonlijke voorkeur en geurervaring

Ervaringen van klanten:

“De vaste parfums van Morgan Moon zijn mijn favoriete reisgenoot geworden! Altijd bij de hand en ze blijven verrassend lang meegaan.” – Sarah

“Ik hou van de duurzaamheid van deze parfums. De geur blijft consistent en ik hoef me geen zorgen te maken over morsen in mijn tas!” – Alex

“De verpakking is klein en handig om mee te nemen. De geuren komen overeen en blijven lang geuren op de huid.” – Ruben

Ontdek de vaste parfums van Morgan Moon

Ervaar zelf de voordelen van vaste parfums! Bekijk onze collectie voor ons assortiment vaste parfums en kies jouw nieuwe geurgenoot voor onderweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *