Vaste parfum

Het verschil tussen vaste en vloeibare parfum

Vloeibare parfum

Vloeibare parfum is de meest gangbare en herkenbare vorm van parfum. Dit type parfum ontstaat door een zorgvuldige samenstelling van geurige oliën vermengd met alcohol en water. Dit maakt het gemakkelijk om de parfum te verstuiven. De kunst van het creëren van parfum is een verfijnde ambacht dat de expertise vereist van vakmensen die bekendstaan als parfumeurs of ‘neuzen’. Deze specialisten stellen complexe geurcombinaties samen, waarbij ze een scala aan geurige oliën mengen om tot de meest verbluffende en unieke geuren te komen, die vaak als ware kunstwerken worden beschouwd.

Het proces begint met zorgvuldig geselecteerde geurige oliën, variërend van bloemige tot houtachtige en kruidige noten, die zorgvuldig worden gemengd om de gewenste geurprofielen te bereiken. Vervolgens worden deze oliën verdund met alcohol en water. Deze stap is cruciaal, omdat het niet alleen de parfum creëert, maar ook de sterkte van de geur bepaalt. Deze geconcentreerde mengsels worden vervolgens in de prachtig vormgegeven flessen gegoten, waarbij presentatie een belangrijke rol speelt in de beleving van de parfum. De parfumhuizen verkopen vaak diverse geursterktes deze worden aangeduid met de volgende kenmerken: 

  • Eau de Cologne: Eau de cologne heeft een concentratie tussen de 2-4% geurige oliën. Deze geurcategorie blijft meestal 2-3 uur aanwezig.
  • Eau de Toilette: Dit is de meest voorkomende geurconcentratie, met ongeveer 5-15% geurige oliën en blijft meestal 3-5 uur aanwezig.
  • Eau de parfum: Eau de Parfum heeft een concentratie van ongeveer 15-20% geurige oliën en blijft meestal 5-7 uur aanwezig.
  • Extrait de parfum: Dit is de hoogste concentratie en bevat ongeveer 15-40% geurige oliën. Deze geur blijft vaak de hele dag hangen.  
De vaste parfum van Morgan Moon bestaat uit 25% geurige oliën en blijft onder de juiste omstandigheden vrijwel de hele dag geuren. Doordat vaste parfum in kleine hoeveelheden op de huid wordt aangebracht is de geur de hele dag subtiel aanwezig. 

Vaste parfum

In een wereld van geuren, waar vloeibare parfums als heersers fungeren, bestaat er een andere, minder bekende maar net zo sterke vorm: de vaste parfum. Terwijl vloeibare parfums hun aroma vrijgeven door het op te spuiten, geeft de vaste parfum haar geur vrij door deze op te smeren.

Het creëren van vaste parfum vergt geduld, precisie en een diep begrip van geuren. Het begint met de selectie van geurige oliën, elk met zijn eigen unieke karakter – sommige bloemig en bedwelmend, andere houtachtig en warm, en weer andere kruidig en opwekkend. Deze oliën worden gemengd om een herkenbaar geurprofiel te bereiken. In tegenstelling tot de vloeibare variant, waar alcohol en water de hoofdrol spelen, wordt vaste parfum niet verdund met deze elementen. De geuroliën worden vermengd met een solide basis van wax. Dit geeft de parfum zijn compacte en solide vorm. Het resultaat is een parfum dat niet verdampt. De vaste parfum van Morgan Moon worden verpakt in tinnen doosjes. De warmte van de huid activeert de geuren geleidelijk, waardoor een subtiele geur vrijkomt. De solide vorm van een vaste parfum biedt diverse voordelen, namelijk:

  • Langdurige geurkracht: Vaste parfums bevatten een hoog concentratie geuroliën waardoor ze lang op de huid blijven zitten.
  • Reisvriendelijk: De compacte en stevige verpakking maakt vaste parfums perfect voor onderweg. Neem ze mee in je koffer, handtas, reistas of zelfs in je broekzak.
  • Milieubewust: Vaste parfums dragen bij aan een duurzamere wereld. Met hun minimal waste-formule produceren ze geen onnodig afval, in tegenstelling tot de traditionele glazen verpakkingen.
  • Gerichte applicatie: Dankzij de vaste textuur kun je de geur nauwkeurig aanbrengen op specifieke plekken, zoals je polsen, nek en achter je oren.
  • Geen verspilling van parfum meer: Door de vaste structuur breng je de gewenste hoeveelheid makkelijk aan op je huid. Hierdoor zal er geen parfum verloren gaan zoals bij het verstuiven van traditionele parfum.
  • Huidvriendelijk: Onze vaste parfums zijn onderworpen aan diverse huidtesten en worden voornamelijk van natuurlijke ingrediënten gemaakt, waardoor ze ideaal zijn voor mensen met een gevoelige huid.

Verpakt om impact te maken

Bij Morgan Moon zijn de verpakkingen misschien wel klein, maar hebben een grote impact. Het begon allemaal met ons streven naar perfectie en onze toewijding om onze klanten de beste ervaring te bieden. We wilden een verpakking die niet alleen duurzaam was, maar ook de kwaliteit en de exclusiviteit van de parfum benadrukte.

Na een lange zoektocht en uitvoerig onderzoek kwamen we uit bij tinnen verpakkingen. Tinnen verpakkingen zijn al eeuwenlang een populaire keuze als luxe verpakkingen vanwege hun sterkte en elegantie. Bovendien is tin gemakkelijk te bewerken en is het oneindig recyclebaar.

Onze tinnen verpakkingen zijn niet alleen duurzamer dan glazen verpakkingen, maar zijn ook lichter in gewicht. Dit betekent dat we minder energie nodig hebben voor de productie en het transport, wat bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bovendien is tin minder breekbaar dan de traditionele glazen verpakkingen, wat betekent dat er minder beschadigde producten zijn en minder afval wordt geproduceerd.

Onze verpakkingen zijn 100% recyclebaar en kunnen zonder kwaliteitsverlies worden hergebruikt. Dit draagt bij aan een circulaire economie en zorgt ervoor dat we samen een positieve impact hebben op het milieu. Bovendien zijn onze tinnen verpakkingen gemakkelijk mee te nemen en kunnen ze worden hergebruikt voor andere doeleinden, waardoor ze niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

Bij Morgan Moon zijn we trots op onze verpakkingen en we weten zeker dat onze klanten deze keuze zullen waarderen. Kies voor de perfecte balans tussen luxe en  duurzaamheid en kies voor Morgan Moon!